Dictionar personalitati, meditatii, maxime - Articol 2386


Articol 2386

O cearta

(Anton Pavlovici Cehov)

- Dracu sa va ia! Vii acasa de la slujba flamand ca un caine si te hranesc cu ce?! Si nu poti face o observatie. Ai facut-o - indata urlete, lacrimi.
De trei ori afurisit sa fie cine s-o mai insura!

Dupa ce vorbi asa, barbatul izbi cu lingura in farfurie, sari si tranti usa cu turbare. Femeia incepu sa planga, isi acoperi fata cu servetul si iesi si ea. Masa se sfarsi.
Barbatul intra la el in birou, se lungi pe divan si-si vari fata in perna.
"Dracu' te-a pus sa te insori" - se gandi - "Frumoasa viata de familie, n-ai ce zice! N-ai apucat sa te insori si-ti vine sa te impusti! "

Peste un sfert de ceas, dupa usa se auzira pasi usori....
"Da, asa-i in firea lucrurilor.... Te-a insultat, si-a batut joc si acum umbla pe langa usa, vrea sa se impace... Nuu! Mai degraba ma spanzur decat sa ma impac cu ea! "

Usa se deschise cu un scartait usor si nu se mai inchise... Cineva a intrat si, cu pasi inceti, sfiosi se indrepta spre divan.
"Bine, bine! Cere iertare, roaga, plangi... Pe dracu!... Nu vreau sa aud!... N-ai sa auzi o vorba de la mine. Poti sa mori... Dorm, iata, si n-am chef sa vorbesc! "

Barbatul isi infunda capul mai adanc in perna si incepu sa sforaie incet. Dar barbatii sunt tot asa de slabi ca si femeile. Usor ii amarasti, usor ii indulcesti. Simtind la spate un trup cald, barbatul se lipi de spatarul divanului si-si retrase un picior cu indaratnicie.
"Da... Acum ne bagam in sufletul omului, ne lipim, ne lingusim... indata ii sarutam umarul, cadem in genunchi. Nu pot suferi asemenea dulcegarii!... Totusi... Va trebui scuzata... In situatia ei nu-i bine sa se tulbure. O mai chinuiesc putin si o iert... "

Pe deasupra urechii lui trecu incet un oftat adanc. Dupa el altul, inca... Barbatul simti pe umar atingerea unei manute...
"Ei, Dumnezeu cu ea! O iert pentru ultima data. Destul atata chin, saraca! Mai ales ca eu singur sunt vinovat. Dintr-un fleac, un scandal intreg... Hai, destul, papusica! "

Barbatul intinse o mana dupa spate si cuprinse trupul cald.
- Ptiu!
Langa el statea culcata cateaua lui cea mare, Diana.

Categorie: Povestiri Fragmente
Autor: Anton Pavlovici Cehov
Trimite unui prieten!
Nota actuala: 9.75 (din 4 note acordate) - Acorda o nota!
Articol vizualizat de 894 ori!

Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii! Nu sunteti logat! Mergeti la pagina de login!
Meditatii

www.recuperaridate.ro

Cautare personalitati in dictionar

Cursuri
Sondaje
Cazare Creare site

© Dictionar personalitati, meditatii, maxime

Dictionar   Meditatii   Creare site