Dictionar personalitati, meditatii, maxime - Articol 2937


Articol 2937

Dumnezeu este in noi, noi suntem Dumnezeu

(Jerome K. Jerome)

Acum cativa ani am calatorit de la San Francisco la Hong-Kong impreuna cu un chinez. Am constatat ca era unul dintre cei mai interesanti oameni pe care i-am intalnit vreodata si cred ca si lui ii facea placere sa stea de vorba cu mine. Deodata l-am auzit spunand ca singura piedica in calea progresului omenirii este Dumnezeu. De la oricine altcineva afirmatia asta m-ar fi suparat, dar stiam ca el nu o face pentru a parea istet si, explicandu-se, mi-am dat seama ca suntem de aceeasi parere. Omul il concepe pe Dumnezeu ca pe o forta atotputernica, capabila sa faca totul pentru oameni. Omul n-ar fi nevoit sa munceasca. Pe cai necunoscute Dumnezeu incearca sa faca din lume un Paradis, unde acesta sa poata trai in pace si fericire. Tot ce are de facut omul este sa creda in Dumnezeu si sa aiba rabdare. Daca omul ar lua el insusi in mana aceasta sarcina, ar putea schimba lumea chiar maine intr-un paradis, fara sa-l astepte pe Dumnezeu, dar ar trebui sa fie un om care sa renunte la toate dorintele si pasiunile sale. E usor sa astepti si sa te rogi. Dumnezeu i-a promis omului viata vesnica, dar intr-un viitor indepartat si necunoscut. Oamenii, daca s-ar intelege, ar putea trai o mie de ani si copiii lor, de asemenea, ca intr-un adevarat paradis. Cand va intelege ca nu exista un Dumnezeu asa cum si-l imagineaza, adica un Dumnezeu care sa faca totul pentru el, cand va intelege ca totul trebuie facut de el insusi, se va naste in om dorinta de a se salva singur. Omul slab, neputincios in fata sortii, nu se poate salva singur si aceasta idee va paraliza intotdeauna orice energie spirituala latenta.
Dumnezeu este in noi, noi suntem Dumnezeu. Libera vointa a omului nu cunoaste limite, viitorul este in mana sa, punand frana instinctelor sale, omul va vedea Cerul, se va cuceri singur.
...
Pentru a se ocupa de afacerile sale, de placeri, de probleme sociale, omul pune usor capat capriciilor si pasiunilor sale din dorinta sa, nesilit de nimeni. Numai salbaticul si criminalul se lasa condusi de ele. Omul este capabil sa dea la o parte din viata sa lacomia si agresiunea. Istoria, o poveste a pacatelor si nebuniei oamenilor, este si o poveste a puterii oamenilor de a invinge singur piedicile care-i stau in cale.

Adrian Trimis de: Adrian
Categorie: Povestiri Intelepte
Autor: Jerome K. Jerome
Trimite unui prieten!
Nota actuala: 9 (din 1 note acordate) - Acorda o nota!
Articol vizualizat de 936 ori!

Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii! Nu sunteti logat! Mergeti la pagina de login!
Meditatii

www.recuperaridate.ro

Cautare personalitati in dictionar

Cursuri
Sondaje
Cazare Creare site

© Dictionar personalitati, meditatii, maxime

Dictionar   Meditatii   Creare site