Maxime, cugetari
Dictionar Meditatii Lucrari de licenta Traduceri Bacalaureat Maxime Povestiri Poezii Rime versuri Dictionar englez
Adaugare Forum Anunturi Firme Imobiliare Statusuri Poze Agenda Login Cont Contact
Start Introducere Maximele zilei Mesaje maxime Categorii Autori Cautare Linkuri

Categorii maxime

Maxime Adevar
Maxime Amor
Maxime Barbati
Maxime Calculatoare
Maxime Caracter
Maxime Casatorie
Maxime Constiinta
Maxime Diverse
Maxime Dragoste
Maxime Economice
Maxime Experienta
Maxime Femei
Maxime Fericire
Maxime Filozofice
Maxime Fizica
Maxime Fragmente
Maxime Greseli
Maxime Grupuri
Maxime Inteligenta
Maxime Invatare
Maxime Ironice
Maxime Legile lui Murphy
Maxime Libertate
Maxime Moarte
Maxime Munca
Maxime Noroc
Maxime Om
Maxime Politice
Maxime Prieteni
Maxime Prostie
Maxime Religie
Maxime Sfaturi
Maxime Speranta
Maxime Sport
Maxime Versuri
Maxime Viata

Maxime Fragmente

Nu iti spun "Nu face imprudente!"! Te stiu eu, vei face exact pe dos! Dar cauta sa nu fii imbecil! (Agatha Christie)

Domnisoara Williams il intrerupse cu tafna: "S-a indragostit de el! Desigur! Dar imi place sa cred ca oricare ar fi sentimentele noastre, suntem in stare sa ni le stapanim in limita bunei-cuviinte. Si, in tot cazul, ne putem controla faptele. Poate avusese o educatie proasta. Asta e singura scuza pe care i-o pot gasi." (Agatha Christie)

Si atunci ii veni in minte ca, dintre cele 5 persoane investigate de el, nu acelea care parusera a fi pornit in viata cu maxim de avantaje izbutisera sa smulga de la viata maxim de succes si fericire. Elsa, care avea toate avantajele - tinerete, frumusete, bogatie - izbutise cel mai putin. Miss Williams, dupa toate aparentele, nu avusese la demaraj nici un fel de atuuri cu care sa se laude. Cu toate acestea, nu exista la ea nici descurajare, nici impresie de esec. Viata ei fusese, cel putin pentru dansa, interesanta. Adica oamenii si intamplarile continuau sa o intereseze. Avea acel enorm avantaj mintal si moral al unei educatii victoriene severe de care suntem lipsiti astazi. In ceea ce o priveste pe Angela Warrem, aceasta tanara handicapata de o fata desfigurata si de umilintele rezultand din aceasta infirmitate - Poirot avu impresia ca vede aici un spirit intarit prin lupta pe care a fost nevoita sa o dea pentru a dobandi incredere in ea insasi si sentimentul sigurantei. (Agatha Christie)

"Ea ma iubeste, stii ?" I-am spus ca inteleg asta, dar ca, daca ea il iubea, fericirea lui trebuia sa treaca pe primul plan si ca in nici un caz nu era sa-l tina langa dansa cand el voia sa fie liber. El a zis "In viata lucrurile nu pot fi rezolvate cu maxime admirabile culese din literatura moderna. Natura e crunta, cu colti si gheare, nu uita!" "Dar suntem oameni civilizati in ziua de azi!" "Civilizati pe dracu! - a ras el - Carolinei o sa vina sa-ti dea una cu toporul in cap!" (Agatha Christie)

Eu am crezut intotdeauna in adevar. Trebuie sa ai curajul sa privesti realitatea in fata. Fara acest curaj, viata nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rau sunt aceia care, vrand sa ne protejeze, ne ascund adevarul. (Agatha Christie)

"Tu esti, iubitule ?" "Pai..., nu prea stiu, raspunse domnul Eastwood prudent. Cine-i la telefon ?" (Agatha Christie)

"Nefiind femeie, Anthony nu era versat in arta de a iesi dintr-un magazin fara sa cumpere nimic." (Agatha Christie)

Dar pline sunt toate cartile, pline sunt maximele inteleptilor, plina este antichitatea de asemenea exemple; toate acestea ar zacea in intuneric, de n-ar sosi lumina literelor! Cat de multe chipuri ale barbatilor de seama nu ne-au lasat scriitorii greci si latini, nu numai sa le admiram, dar chiar sa le imitam! Eu, pe cand administram republica, mereu chemam in fata aceste marete figuri, formandu-mi sufletul si mintea dupa cugetarile oamenilor de seama. (Cicero)

Si, intocmai ca intr-un vis, istorii fel de fel incep deodata sa mi se intample mie. Genul acela de povesti, despre care tot ce poti spune in primele momente e ca nu le meriti.
Ca si cum nefericirea e o chestiune de merit.
Nefericirea e aproape intotdeauna o chestiune de talent. Multi oameni stiu ca ar trebui sa simta totul mult mai intens, chiar si disperarea, dar nu pot. Nu sunt dotati pentru asta. (Tudor Octavian)

Nu e usor sa descrii ce sentimente te incearca in clipa in care descoperi ca ai fost inselat de un prieten.
Mai bine zis de o femeie.
E si mai greu cand intelegi ca, de fapt, nimeni nu e vinovat pentru inselaciune.
Singurul vinovat, daca e sa numim unul, sunt eu. Am confundat, cum spun psihologii, dorinta cu realitatea.
Ceva ce li se intampla frecvent persoanelor extrem de perspicace si idiotilor din nastere. (Tudor Octavian)

Ii explic ca pentru mine e o zi speciala. De cateva luni, joia a devenit o zi aparte. Ii mai spun ca, intr-un sir de zile obisnuite, una se poate deosebi radical de celelalte. Ca neobisnuitul, cand dureaza prea mult, isi pierde sensul. Cand te concentrezi prea mult asupra unui fapt, incepi sa crezi ca stii totul despre el. Iar cand socoti ca stii mai bine decat oricine ce-i cu faptul acela si ce insemnatate prezinta, te trezesti ca s-a schimbat. Ca nu mai e la fel ca la inceput. (Tudor Octavian)

- Stii cum isi fac cainii polari culcusul ? Se invart, fugind sa-si prinda coada, pana cand fac o gaura in zapada. Pe urma se baga in gaura aia si dorm fericiti.
- E o parabola ?
- Ar putea fi, numai ca eu nu stiu cum isi fac cainii polari culcusul. Imi inchipui doar. (Tudor Octavian)

Pagina curenta: 1 / Total maxime: 22
Navigare la pagina:  [ 1 ]   2 
Pagina precedenta Pagina urmatoare

© Maxime, cugetari

Dictionar   Meditatii   Creare site